800 833 833 bezplatná info-linka
 

Značky

CND - světová jednička v profesionální nehtové kosmetice

25.10.2012

Tato americká značka se již od svého založení v Jižní Kalifornii v roce 1979 snaží být technologickým lídrem a inovátorem v profesních odvětvích péče o nehty.

 

Některé z Vás tuto značku jistě budou znát pod jménem Creative Nail Design; nyní se zjednodušeným názvem CND, ovšem zároveň se stále se rozšiřující nabídkou produktů, které se specializují nejen na nehtový design, ale jak vyjadřuje slogan „Hands Feet Beauty“ - na celkovou krásu v péči o pokožku rukou a nohou.

 

 

K nesporné oblibě a úspěšnosti této firmy přispívá nejen kvalita nabízených výrobků, ale i kontinuální nabídka vzdělávání a péče o klienty. A jak byla tato značka vlastně založena? Jak jinak, než ….. náhodou …

 

Kdo by si myslel, že krásné nehty mohou mít svůj původ v náhodném objevu v zubní ordinaci? Ano, zde Dr. Stuart Nordstrom, praktický zubní lékař, dostal nápad, jak vylepšit vzhled umělých nehtů. Jeho pacient při vyšetření poznamenal, že materiál použitý k přípravě dočasné korunky je cítit jako materiál používaný k vymodelování umělých nehtů.

 

Výsledkem byl SolarNail ® Liquid, první průmyslový monomer pro větší pevnost a pružnost nehtů a zároveň první výrobek, který nehtům dodává nejen přírodní vzhled, ale zároveň zamezuje jejich žloutnutí.

 

SolarNail byl převratnou událostí nejen pro budoucnost nehtového designu, ale i pro rodinu Nordstromových. Stal se pro ně výzvou k proniknutí do zcela nové oblasti, oblasti nehtového průmyslu. Jejich rodící se společnost zaznamenávala díky tvrdé práci a neustálým novým objevům prudký růst. Během 80-tých let minulého století společnost každým rokem zdvojnásobila své příjmy. 

 

To vedlo zakladatele k poznání, že nejen podnikavost a vášnivý elán bude dlouhodobě pro vedení společnosti dostačovat, ale že je třeba se stát i dokonalými obchodníky v opravdu disciplinovaném podniku a přitom nikdy nezapomenout na osobní pouto k profesionálům, kteří žijí v srdci tohoto průmyslu a pomocí nichž CND otevřelo okno do světa krásy, v níž nehty hrají nejdůležitější roli.

Spoluzakladatel společnosti, Jan Nordstrom Arnold, rozevřel toto okno ještě více, když se zaměřil nejen na produkty, ale i na skutečné potřeby a touhy nehtových designérů a vytvořil základy vzdělávání pro nehtové designéry - počínaje kurzy a semináři z jeho Creative Academy a konče mistrovskými technikami. Díky tomu můžeme říct, že CND zdokonaluje nehtový průmysl nejen prostřednictvím nových technologií ale i prostřednictvím odborné přípravy. V průběhu let získala společnost pověst jako nejlepší v přístupu ke svým zákazníkům a jejich vzdělávání. 

 

Školitelé CND úzce spolupracují s nehtovými designéry po celém světě nejen ve vzdělávacích střediscích, ale také v salonech či na veletrzích. Mezi stovkami tisíc profesionálních nehtových designérů, kteří úspěšně prošli vzdělávacím systémem CND, je dnes zhruba 8000 certifikovaných Masters jak v oboru Akrylové, tak v oboru Gelové modeláže, či v péči o přírodní nehty. Více než 1000 z nich jsou certifikováni ve všech třech oblastech.

 

Tak jako vzdělávání, či péči o zákazníky, se CND stejnou měrou věnuje i oblasti vědeckého výzkumu. V době, kdy jiné společnosti využívají externích výzkumů, CND investovala milionové prostředky do vlastního výzkumu a vývoje. Tato investice prokázala svůj význam a důležitost mimo jiné vytvořením nové pečující řady SpaPedicure ® a SpaManicure ® , určené nejen k péči o nehty, ale i o pokožku rukou a nohou.

 

Podíváme-li se do budoucna, CND pokračuje a bude pokračovat a rozšiřovat svou vizi nehtů jako součásti otevřenějšího pojetí krásy, neustálého inovování svých výrobků, spoluprací se známými designéry a přinášením nových podnětů v ocenění nehtu v celkovém obrazu krásy. CND zajišťuje živé výměny myšlenek a postupů po celém světě, napříč hranicemi a kontinenty.

 

Vrátíme-li se zpět do Jižní Kalifornie, kde jeden z nejnápaditějších týmů v oblasti ženské krásy nachází nové cesty a způsoby, jak rozšířit oblast nehtového designu, je to slibný potenciál.


text modelaznehtu, foto CND
zdroj: časopis modelaznehtu.cz 2-3/2011

Články v rubrice