800 833 833 bezplatná info-linka
 

Akryl

Akrylový systém Nubar - postup akrylové modeláže

07.02.2013

Americká značka NUBAR, má ve své nabídce vysoce kvalitní akrylový systém INFINITY, založený na patentovaných recepturách, obsahujících pouze nealergizující složky. K dokonalému výsledku patří nejen materiál, ale i patřičné know-how. Ukážeme si názorně jak na to.

Před začátkem práce si umyjte ruce a dezinfikujte pracovní plochu. Dezinfikujte ruce klientky.

 

PŘÍPRAVA NEHTŮ


   

Krok 1 

 

Na kůžičku kolem nehtů naneste změkčovač kůžičky CutiCure a nechte chvíli působit.

 

Pomocí zatlačovače (např. Basic Cuticle Pusher) jemně zatlačte nehtovou kůžičku zpět. Pomocí pískového pilníku na nehty (např. Pilník profi černý NEMB-3-01 (růžový střed) 180/240 nebo jemnějšího) jemně odstraňte lesk z přírodních nehtů. Pokud zamýšlíte použít modelovací šablony, vytvarujte volný okraj přírodního nehtu tak, aby šablona pod něj dokonale dolehla. Pokud budete aplikovat tip, volný okraj nehtu zkraťte na 1-2 mm a zaoblete jej tak, aby k němu dokonale dolehla zarážka nalepovací plochy tipu. Odstraňte prach z nehtů.

 

Krok 2

 

Aplikujte Step 1 UV Gel Nail Prep De-Hydrator a nechte zaschnout. Tento vysoušeč / prep je určen pro ošetření nehtového lůžka, odstraní mastnotu a jiné nečistoty.

 
 

Krok 3

(pokud používáte tipy)

 

Pokud aplikujete tipy, vyberte na každý nehet dle velikosti umělý tip a nalepte jej na nehet pomocí lepidla Glue Thin Clear. Tipy zkraťte a vypilujte jejich tvar. Jemně ošetřete povrch tipu pomocí pilníku, čímž odstraníte lesk. Odstraňte prach. 

 

TIP: Můžete použít Slanted Tweezer pro udržení tipu ve správné pozici dokud nezaschne lepidlo.
 

Krok 4

 

Naneste pouze v jedné tenké vrstvě Nu-bond (Nail Primer) na přírodní část všech 10ti nehtů. Nechte zaschnout cca 30 sekund. Nehet bude vypadat mokrý a po zaschnutí se bude lesknout. Nenanášejte primer na umělý tip, mohl by zežloutnout. Dbejte na to, aby se primer nedostal na kůži ani nehtovou kůžičku. 

 
   

Krok 5

(pokud modelujete)

 

V případě, že modelujete a nepoužíváte tipy, připevněte modelovací šablony. Šablony by měly být pevně umístěny pod volným okrajem nehtů tak, aby kopírovaly a zároveň prodloužily tvar nehtů.

 
 
APLIKACE


   

Krok 6

 

Do dappen dish / mističky na liquid nalijte Infinity Acrylic Liquid tak, aby byla mistička do půlky plná. Ponořte štětec do mističky a lehce na něj zatlačte, aby se tekutina správně nasákla. Štětec otřete, dojde tak k odstranění případných vzduchových bublinek a štětec bude plně připraven na práci. Pro akrylovou modelaci je doporučeno použít štětec velikosti 7, 8 a 10. 

 
 

Krok 7 – bílá špička

 

Vlhký štětec vložte do akrylového prášku tak, aby se prášek nabalil na jeho jednu stranu. Použijte akrylový prášek Ultra White nebo White. Aplikovaná hmota by měla být středně hustá.

 

Akrylovou hmotu naneste na špičku tipu dostředu - je doporučeno nanést dostatečné množství akrylového materiálu, aby byl pokryt celý tip najednou. Vyvarujete se tak barevných rozdílů. Množství se bude lišit v závislosti na délce a velikosti nehtu (tipu) – štětec otřete o podložku, abyste odstranili přebytek materiálu. Postupně plochou štetce tlakem rozprostřete akryl od středu „úsměvu“(Smile line) k oběma krajům nehtu. Poté přitlačte materiál na levé straně a následně na pravé a jemně setřete produkt ke hraně tipu tak, aby zůstal zachován jemný oblouk od středu nehtu. Vaším cílem je vystavět bílou špičku tak, že uprostřed „Smile line“ je materiálu více než na okraji nehtu. Toto je začátek vytvoření oblouku.

 

Lehkými tahy štětce pak vyrovnejte celý povrch „úsměvu“. Tyto kroky proveďte tak rychle, aby nedošlo ke kompletnímu odčerpání tekutiny ze štětce.

 

Doporučení: Pokud používáte bílé tipy, můžete pro modelaci špičky použít čirý pudr. Naneste čirý akryl na tip a jemně jej přitlačte a naneste přes „Smile line“ na nehtové lůžko pro zabránění překrytí bílého tipu růžovým akrylem.

 
 

Krok 8

 

Opětovně jemně namočte štetec do liquidu a opatrně obtáhněte vnitřní linii úsměvu. Štětec nesmí být moc mokrý, aby nedošlo k roztečení liquidu po celé nehtové ploténce. Štětec držte kolmo vzhůru tak, že rukojeť bude ukazovat ke stropu (ne pod úhlem). Používejte pouze špičku štětce, docílíte tak výraznější a přesnější hrany úsměvu.

 

Zatímco budete se štětcem pracovat, akryl se začne postupně vyrovnávat a tvrdnout, až přestane být na povrchu lepkavý.

 

Doporučení: Vytvořte bílou špičku na všech deseti prstech a nechte zaschnout. Poté naneste narůžovělý nebo čirý akryl až ke hraně úsměvu a jemně u hrany jej přitlačte. Pokud je bílý akryl správně zaschlý, nedojde k narušení „Smile line“.

 
 

Krok 9

 

Očistěte štětec „Brush Cleanerem“ čističem štětců. Pokud by nebyl štětec zcela očistěn, mohlo by dojít při následné aplikaci čirého akrylu k jeho zabarvení. Zbylý liquid odstraňte z mističky a vyčistěte ji. Nalijte nový liquid do mističky.

 

Krok 10

 

Použijte Clear/čirý akryl. Aplikujte jej na bílou špičku v tenké vrstvě. Účelem aplikace čirého gelu je předejít tomu, aby bílá „Smile Line“ nebyla překryta a zůstala oddělena od narůžovělého akrylu, který bude nanesen následně.

 

Krok 11

 

Zvolte si požadovaný odstín růžového akrylu a vymodelujte zbylé nehtové lůžko do C oblouku. Nenanášejte jej přes bílou špičku, mohlo by dojít k zabarvení. Kolem kůžičky naneste jen malé množství akrylu, štětec položte téměř naplocho a jemně akryl tlačte směrem ke kůžičce.

 

Upozornění: Nenanášejte materiál příliš blízko ke kůžičce, aby nedošlo k dotyku a tím k následnému odchlipování materiálu. Dokud materiál není zcela zaschlý, dochází k jeho samovyrovnávání, a tím i k přibližení dále ke kůžičce.

 
 

Krok 12

 

Po vytvrdnutí materiálu, což poznáte poklepem (tzv. „cinká“), vypilujte povrch nehtů pomocí pilníku (hrubost 150 nebo 180).

 
 

Krok 13

 

K jemné úpravě okraje a povrchu nehtu použijte leštící pilník 3Way Buffer. Neleštěte nehet příliš dohladka, neboť UV Cure Top Coat Gel nebo Top Clear Gel potřebuje hrubší povrch, aby přilnul. Odstraňte prach.

 

 

Krok 14

 

Pro dokončení akrylové modeláže můžete pro vysoký lesk použít jeden ze dvou následujících vrchních gelů nebo použijte barevný gel...je to jen na Vás...

 

a) Top Clear Gel – naneste gel a nechte jej vytvrdit 90 vteřin. Gel je výpotkový, výpotek odstraňte vatovým tampónkem s přípravkem Nail Surface Cleansing Solution

 

b) UV Cure Top Coat Gel – bezvýpotkový vrchní gel. Stačí jen nanést a nechat vytvrdit po dobu 90 vteřin a vše je hotovo.

 

Pokud chcete, aby nehty byly barevené, můžete použít barevné gely. Naneste dvě vrstvy zvoleného odstínu a nechte vytvrdit. Gel pak zapečeťte jedním z výše uvedených vrchních gelů.

 


 
Text a foto: Nubar a modelaznehtu.cz
zdroj: časopis modelaznehtu.cz 12-1/2011-2012

Související produkty

Články v rubrice