800 833 833 bezplatná info-linka
 

Rozhovory

„Je důležité se neustále vzdělávat v oboru!“ říká přední evropská školitelka NSI, Erika Venturino

27.01.2014

 

 

Při unikátních seminářích společnosti NSI ve školícím centru modelaznehtu.cz Academy jste se mohli setkat s přední evropskou školitelkou NSI Erikou Venturino. 

 

Právě s ní jsme hovořili o výjimečnosti těchto seminářů jednoho z největších hráčů na trhu v nehtařském oboru – společnosti NSI.

 

 

Kdy jste se rozhodla stát se Nail Art specialistkou?

 

V roce 2005, kdy jsem absolvovala svůj první kurz na nehty u italské firmy Bosj. Byl to jediný autorizovaný distributor NSI v Itálii.

 

 

Co bylo hlavním důvodem, který Vás přesvědčil, abyste se stala školitelkou a specialistkou světové značky NSI? Co Vás k této značce přivedlo?

 

Než jsem si NSI vybrala, hodně jsem se informovala o všech možných značkách na internetu. Ptala jsem se také na reference lidí, kteří pracují v této specifické oblasti. NSI je společnost známá po celém světě s dlouholetou zkušeností. Má za sebou desetiletí vývoje kvalitních produktů a jejich škála je velmi široká. Pominu-li tento fakt, tak pro hrálo i to, že společnost, která je distributorem NSI v Itálii (Bosj – nedávno změnila svůj název na Trebosi) je jednou z nejznámějších a dobře strukturovaných společností v nehtařské oblasti. Kvalita vzdělávání patří v Itálii ke špičce. Všechna tato fakta hrála svou roli při mém rozhodování a odstartovala mou fantastickou cestu do světa nehtů a NSI produktů.

 

 

Co bylo hlavním cílem seminářů v České republice? Jaké novinky přinesly pro nehtové specialisty?

 

Přišli jsme do České republiky, abychom předložili nejen unikátní sortiment výrobků NSI, ale především se zaměřili na nově vyvinuté produkty a techniky. Považujeme za důležité, aby nehtoví specialisté dobře znali jedinečné produkty značky NSI, které jim usnadní a zrychlí práci a zároveň jim umožní dosáhnout ještě většího vylepšení v rámci nehtového designu a služeb.

 

 

 

Co dělá tyto semináře zajímavými a jedinečnými?

 

NSI se snaží budovat a rozvíjet nové moderní technologie v nehtařském průmyslu a přinést je profesionálům. Jsme zastánci inovací, důkladného testování výrobků a progresivního výzkumu a vývoje. Naším cílem je vzdělávat nehtové profesionály na nejvyšší úrovni. Díky našemu přístupu jsme cenným zdrojem a přínosem pro nehtové specialisty. Během seminářů představujeme špičkové produkty, které nabízíme. Ty usnadňují práci nehtovým designérkám. To vše je doplněno o kvalitní vzdělávání našich NSI školitelů na nejvyšší úrovni.

 

 

NSI patří k lídrům v nehtovém průmyslu. Jaký je podle Vás nejlepší výrobek, bez kterého se neobejdete?

 

Podle mě není takový výrobek. Pro úspěšný výsledek vaší práce jsou důležité všechny.

 

 

Kde čerpáte inspiraci pro svůj nový Nail Art?

 

Inspiraci čerpám všude kolem sebe! Inspiruji se květinami, přírodou, barvami slunečných dnů, zimním obdobím, filmy… Zkrátka vším, co mě nějak zaujme a co podnítí mou fantazii a představivost. To vše může představovat krásnou dekoraci na nehtech.

 

 

 

Řídíte se trendy nebo si raději vytváříte své vlastní?

  

Obojí. Nemohu žít mimo kontext a realitu. Navštěvuji veletrhy, listuji časopisy… Zajímám se o práci jiných kolegů a cítím, že mě ovlivňují. Baví mě přepracovávat a navrhovat věci, které vidím svým vlastním způsobem a snažím se tak vytvářet svůj vlastní osobitý styl.

 

 

Jak hodnotíte české trendy ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi?

 

Toto jsem mohla posoudit na proběhlých seminářích. Zatímco v Itálii klienti hledají světlé dlouhé nehty mandlového tvaru či ve stylu Stiletto, atd., české zákaznice mnohem více milují přiměřené délky nehtů mandlového tvaru.

 

 

Co byste ráda vzkázala majitelkám salónů krásy?

 

 

Je nesmírně důležité, aby zůstaly informovány o nových technikách a výrobcích, které jsou vyvinuty pro to, aby usnadňovaly jejich práci a urychlily samotný proces nehtové modeláže. Měly by se proto pravidelně vzdělávat a navštěvovat specializované semináře, díky kterým se odliší od konkurence. Mohou si promluvit se svými zákazníky a informovat je o tom, co všechno pro ně dělají, aby jim mohly poskytnout nejlepší služby znovu a znovu.

 

 

Jaké jsou Vaše další cíle a plány?

 

Snažím se vzdělávat v anglickém jazyce, abych mohla cestovat po Evropě a předávat další cenné rady a informace. Být pedagogem NSI je velká čest. Umožňuje mi to především spojit se s mnoha dalšími nehtovými odborníky a dále na sobě pracovat.

 

 

Už jste si splnila všechna svá hlavní přání nebo máte ještě nějaká další?

 

Myslím, že jsem velmi šťastná, protože dělám to, co se mi líbí a co mě baví, a předávám to dalším lidem. Je to nádherný zážitek. Ještě jsem určitě nenaplnila všechna svá očekávání a přání. Není to ani možné. Myslím si, že pro práci v tomto oboru je nutné se neustále zlepšovat a pracovat na sobě.

 

 

Je těžké spojit úspěšnou kariéru s osobním životem?

 

Chce to dobré organizační schopnosti!

 

 

Poslední otázka. Jakému typu nehtů a zdobení dáváte přednost?

 

Dávám přednost nehtům střední délky. Mám ráda velmi barevné nehty, dozdobené pomocí třpytek nebo perleťových odstínů, které zvyšují jas barev. Všechny nakonec doplním malými dekoracemi, které dělají z nehtů skutečné umělecké dílo!

 

Děkujeme za rozhovor. Redakce.

 

Postup: Valentýnské nehty od Eriky Venturino

 

 

Erika Venturino

 

 

V roce 2005 absolvovala první kurz nehtové modeláže s gely NSI u italské společnosti Bosj. Následně začala pracovat jako nehtová designérka. Cítila potřebu se dále zdokonalovat, a tak v roce 2007 absolvovala kurz nehtové modeláže s akrylem, kde se setkala s lektorkou Ornellou Armati, jejíž způsob vedení kurzů ji získal. V roce 2008 proto začala spolupracovat se společností Bosj jako školitelka značky NSI.

 


V letech 2009 až 2012 se účastnila několika vzdělávacích kurzů napříč technikami pod vedením zahraničních lektorů (One Stroke, Nail Art, Nové techniky v modeláži s gely apod.). 

 

 

Pravidelně se účastní veletrhů jako Cosmoprof Bologna či Intercharm Milan.

 

zdroj: časopis Modeláž nehtů 1-2/2013

 

 

 

 

Články v rubrice