800 833 833 bezplatná info-linka
 

Rozhovory

Silvia Demmeler (Promed): Přesnost a efektivita

16.08.2012

Na jarním veletrhu InterBeauty Prague na stánku značky Promed jste měli možnost setkat se s paní Silvií Demmeler, sales managerkou pro střední Evropu. Silvia Demmeler pracuje v oboru již mnoho let a je specialistkou na elektrické brusky. V rámci veletrhu představila novinky pro rok 2012, ukázala práci s bruskami a zájemcům poradila s výběrem vhodných nástavců a dalších produktů. Využili jsme tedy této příležitosti a požádali jsme Silvii o rozhovor, který vám právě přinášíme.

 

 

Jak byste ve stručnosti charakterizovala značku Promed?

Promed je výrobcem vysoce kvalitních brusek s třicetiletou historií a je leaderem ve svém oboru. Svým klientům nabízí vysoký standard a usnadnění jejich práce, stejně tak jako další servis. Jsem velice ráda, že mohu na tomto veletrhu ve spolupráci s naším partnerem – modelaznehtu.cz – představit výrobky Promed.

 

Jak se můžeme nejsnadněji orientovat v nabídce brusek? Jaké brusky jsou určené pro domácí použití, začínající nehtařky a profi salóny?

V naší nabídce naleznete brusky určené pro určitou skupinu zákazníků. Modrá řada nabízí brusky pro domácí použití a začínající nehtařky. Oranžová řada pak obsahuje top brusky pro profesionálky.

 

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito řadami?

Oranžová, tedy profesionální řada, je zaměřena na vyšší výkon, tím nemyslím rychlost otáček, ale sílu motoru a kvalitu ložisek v rukojeti. Je důležité, aby nehtové designérky měly pro své pracovní tempo ten správný nástroj. V oranžové řadě najdete také „startovací“ brusky, které jsou určeny pro trénink a začínající nehtařky s nižším počtem zákaznic denně.

 

Dají se všechny brusky použít i pro pedikúru? Pokud ne, tak proč?

Ne, všechny brusky se pro pedikúru použít nedají. Promed nabízí širokou škálu brusek, některé z nich byly vyvinuty speciálně pro pedikúru, např. 4030SX je doporučována právě pro pedikúru. Taktéž díky zabudovanému odsávání chrání vaše zdraví a udržuje vaši pracovní plochu stále čistou.

 

Jaké novinky přináší Promed tento rok pro nehtové designérky?

Novinkou pro letošní rok je nová bruska 620. Bruska nabízí velmi nový a svěží design, který je doplněn o Swarovského kámen. Jsem si jistá, že ženám se bude tento prvek velmi líbit. (Bruska bude dostupná v letních měsících, pozn. redakce.)

 

 

Můžete říci, jaké jsou největší výhody v používání elektrických brusek?

Samozřejmě. Používáním elektrických brusek získáte spoustu výhod. Jednoduše si představte standardní nehtové studio a jaké procento práce představuje broušení. S našimi produkty se vám do ruky dostává skvělý nástroj, se kterým budete rychlejší a vaše práce tím pádem bude také efektivnější. Taktéž vaši klienti budou spokojenější. Brusky jsou příjemnější než standardní pilování při odstraňování gelových či akrylových materiálů a nebezpečí poranění je také nižší.

 

Takže elektrické, nebo ruční pilování? Co je trendem dnešní doby?

Myslím si, že jasným trendem je elektrické pilování. Důvod je jednoznačný – čas jsou peníze i v tomto odvětví. Se standardními ručními pilníky stejnou práci uděláte mnohem pomaleji. S použitím elektrických brusek bude vaše práce, tak jak už jsem říkala, rychlejší, a tím i efektivnější.

 

Jaké jsou největší mýty spojené s používáním elektrických brusek?

Nejvíce mýtů koluje ohledně rychlosti otáček. Rozhodně neplatí, že čím vyšší rychlost otáček, tím rychlejší je vaše práce. Pro nejlepší výsledek musíte použít správný nástavec, odpovídající přístroj a optimální nastavení otáček.  Bezpochyby je taká důležité projít správným školením, které vás na práci s bruskou připraví.

 

Jaké jsou optimální otáčky pro nejčastější aplikace jako jsou třeba odbrušování materiálu, broušení přechodů, tvarování nehtů?

Odstraňování gelu či akrylu je bezesporu nejčastější prací v nehtovém studiu. Optimální počet otáček pro tuto část se pohybuje mezi 15 000–18 000 rpm. Tvarování nehtu je taktéž velmi pracné a je náročnější na přesnost, proto by měla být rychlost snížena na přibližně 12 000–13 000 otáček za minutu.

 

Co byste závěrem vzkázala našim čtenářkám?

Chápu, že je velice těžké se orientovat ve velké nabídce brusek. Taktéž se jedná často o nemalou investici. Je tedy velmi důležité získat dostatek informací o daných produktech. Jsem velmi ráda, že máte možnost si brusky vyzkoušet, vzít je do ruky a zjistit, která vám bude více vyhovovat. Tuto možnost máte díky naší spolupráci nejen zde na veletrhu, ale také na všech prodejnách modelaznehtu.cz. Přeci jen není nad osobní zkušenost. S modelaznehtu.cz připravujeme v tomto roce také tour po české republice, kde se, jak doufám uvidíme a já vám budu moci odpovědět na vše, co vás bude o bruskách zajímat.

 

Děkujeme za Váš čas a budeme se těšit na další novinky a setkání s Vámi.

 

 

 

text a foto: modelaznehtu.cz 

zdroj: časopis modelaznehtu.cz 5-6/2012

Související produkty

Články v rubrice